Ο «ΦΟΒΙΚΟΣ ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ»

Ο «ΦΟΒΙΚΟΣ ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ»
από τον Γιώργο Σπυράκη και την LIBRON Εκδοτική
Ανοικτή παρουσίαση – συζήτηση για τον «Φοβικό Ρεαλισμό» θα πραγματοποιηθεί από τη LIBRON ΕΚΔΟΤΙΚΗ με ομιλητή τον Γιώργο Σπυράκη, την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015 (ώρα 7.30 μ.μ.), στο ΣΚΑΛΑ bar – cafe (Εθν. Αντιστάσεως 50, Ιωάννινα). Ο ομιλητής θα αναφερθεί στον προσδιορισμό και την οριοθέτηση ενός «νέου» λογοτεχνικού ρεύματος. Η πρώτη δημόσια παρουσίαση του «Φοβικού Ρεαλισμού» έγινε τον Οκτώβριο στην Κέρκυρα, στο 2ο Διεθνές Συνέδριο Δημιουργικής Γραφής με εισήγηση του ιδίου.

Κατά την παρουσίαση θα αναλυθεί όρος «Φοβικός Ρεαλισμός» και θα περιγραφούν τα βασικά στοιχεία/χαρακτηριστικά καθώς και οι επιρροές, η συνάφεια και οι διαφορές του από τα υπόλοιπα λογοτεχνικά ρεύματα/κινήματα. Θα γίνει αναφορά στην εννοιολογική του βάση (σε θεματικό και μορφολογικό επίπεδο), στην ιδιοτυπία του ως προς τον τρόπο απόδοσής και στη δυνατότητα εφαρμογής -ή και αναγνώρισής του- στα διάφορα λογοτεχνικά είδη.

Ο Γιώργος Σπυράκης είναι συγγραφέας που ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως Δικηγόρος. Τα πρώτα σπέρματα του ρεύματος που εισηγείται είναι εμφανή στο πρώτο του βιβλίο (συλλογή διηγημάτων) με τίτλο Pequeñas Fobias – Μικρές Φοβίες (Εκδόσεις ΙΑΜΒΟΣ, 2012).

Explore more about Paris